Ny minister: »Drømmen går i opfyldelse«
Næstformanden i den konservative folketingsgruppe, Carina Christensen, afløser Lars Barfoed som familie- og forbrugerminister.

Læs også:
Ny minister vil klinke skårene med DF
DF er tilfreds med ny minister
Helge Adam: Hun kan genoprette forbrugernes tillid

34-årige Carina Christensen bliver ny familie- og forbrugerminister, oplyser statsministeriet.

»Statsminister Anders Fogh Rasmussen har besluttet, at medlem af Folketinget Carina Christensen i dag udnævnes til minister for familie- og forbrugeranliggender,« står der på Statsministeriets hjemmeside.

Carina Christensen (34 år) har hidtil været næstformand i den konservative folketingsgruppe og partiets medie-, uddannelses- og udviklingsordfører. Hun blev valgt til Folketinget første gang i 2001. Hun er uddannet cand.negot. og kommer fra et job som direktør i Rugballe Møbelfabrik, Middelfart.

»Jeg blev hentet i Folketingssalen, hvor jeg sad og stemte med min gruppe. Det er et fornemt tilbud, så jeg var ikke lang tid om at sige ja. Jeg glæder mig til opgaven. Det er en drøm, der går i opfyldelse,« siger Carina Christensen til TV2 NEWS.

Klokken 16.30 skal Carina Christensen i tiltrædelsesaudiens hos dronningen og klokken 17.30 får hun formelt overdraget nøglen til ministerbilen og ministeriet for familie- og forbrugeranliggender af hendes forgænger på posten Lars Barfoed (K). Barfoed valgte at gå af forleden, efter at Dansk Folkeparti ikke længere kunne støtte ham som minister. Årsagen var det forgangne års mange kødskandaler og svigt i fødevarekontrollen.

»Jeg har det godt med Dansk Folkeparti, og jeg glæder mig til samarbejdet,« siger hun.