Ny midlertidig aftale sikrer U21-landsholdssamling
U21-landsholdet kan mandag gå på træningsbanen i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er blevet enige om, at U21-landsholdet foreløbig kan træne og spille kampe uden en ny landsholdsaftale.

Det bekræfter U21-landstræner Niels Frederiksen, som mandag samles med U21-landsholdet i Aalborg, hvor holdet forbereder sig til fredagens hjemmekamp mod Georgien og næste uges udekamp i Finland.

Er du blevet lovet, du kan gennemføre den her landsholdssamling?

- Jeg er oppe på hotellet i Aalborg lige nu. Der er de første 12-14 spillere mødt ind, og de sidste møder ind her inden middag, og vi har en træning i eftermiddag. Så alt er, som det skal være. Jeg glæder mig til at komme ud på træningsbanen.

- Jeg blander mig ikke i forhandlingerne, men jeg kan konstatere, at spillerne er mødt ind, og vi skal ud at træne.

- Og så kan jeg konstatere, at DBU har sikret, at spillernes forsikringer, bonusser og honorarer er på plads, som de nu skal være. Og så bruger jeg egentlig ikke mere tid på det, siger Niels Frederiksen.

Også Spillerforeningen bekræfter, at man har indgået en midlertidig aftale om U21-landsholdssamlingen, som nu kan afvikles i ro uden fokus på en konflikt, som det var tilfældet med kvindelandsholdet i september.

U21-landstræneren har hele tiden følt sig sikker på, at spillerne nok skulle møde ind til samlingen, selv om der er blevet forhandlet i kulissen.

- Jeg har ikke rigtig været i tvivl på noget tidspunkt, men her i morges, da spillerne begyndte at møde ind, var jeg da sikker på, at det ikke ville blive noget problem. Jeg har slet ikke opereret med et scenarie, hvor spillerne ikke ville komme, siger han.

Den seneste måned har der ikke været en ny landsholdsaftale på plads for kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold, og det er der stadigvæk ikke.

For to uger siden indgik DBU og Spillerforeningen en midlertidig aftale, der sikrede, at kvindelandsholdet kunne stille op til VM-kvalifikationskampen i Ungarn.

Den delaftale er udløbet, og det er derfor en ny særskilt aftale, som sikrer U21-samlingen.

Forhandlingsparterne mødes 9. og 10. oktober, hvor målet er at få en aftale på plads. En ny permanent aftale skal virke med tilbagevirkende kraft.

Kvindelandsholdet spiller kamp næste gang 20. oktober. Mandagens aftale mellem Spillerforeningen og DBU for U21-landsholdet omfatter ikke den kommende landsholdssamling for kvinderne.

/ritzau/