Ny matchfixing-skandale i Italien
Juventus blev hårdest ramt af Calciopoli-skandalen i 2006. "Den gamle dame" blev tvangsnedrykket til Serie B for sin rolle i sagen. Foto: AP Photo/Massimo Pinca / POLFOTO
Endnu en stor sag om match-fixing er under opsejling i Italien.

For fem år siden var en række italienske topklubber involveret i en af de største sager om match-fixing i europæisk fodbold-historie.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at Serie A og B-klubberne har lært synderligt meget af skandalen, der i sin tid blev døbt Calciopoli.

Adskillige navngivne fodboldspillere fra den italienske liga er nemlig blevet anholdt af italiensk politi, mistænkt for at arrangere resultaterne af en række fodboldkampe.

Det skriver den italienske avis La Gazetto della Sport.

Blandt de i alt 17 anholdte, der både tæller italienere og udlændinge, er ifølge Ekstra Bladet den tidligere Atalanta-anfører Cristiano Doni, tidligere Inter- og Roma-spiller Luigi Sartor, samt flere aktive spillere - heriblandt Carlo Gervasoni fra Piacenza, Filippo Carobbio fra Spezia og Ravenna-spilleren Alessandro Zamperini.

Ifølge den italienske anklagemyndighed er det dog kun toppen af isbjerget.

"Det stopper ikke her. Lad os håbe, at det er begyndelsen på oprydning af den smukke sport, som fodbold er," forklarer anklager i Cremona, Roberto Di Martino, til nyhedsbureauet AP.

Kilde: Ekstra Bladet