Ny Lyngby-træner har let ved at træde ind som chef
Lyngby-cheftræner Thomas Nørgaard jubler over sejren på 3-1 søndag, hvor FC København blev dukket i Lyngby. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Lyngbys nye træner Thomas Nørgaard føler, at han har en stor andel i klubbens succes de seneste år.

Lørdag klokken 12 meldte Lyngby ud, at Thomas Nørgaard var ny cheftræner i klubben efter David Nielsens skifte til AGF.

Søndag klokken 19.55 stod Nørgaard, der hidtil har været assistent i klubben, så med sin første Alka Superliga-sejr, da mestrene FC København var blevet besejret med 3-1.

- Det er et rigtig godt scenarie for både mig og truppen. Det er rart, at man relativt hurtigt kunne få nogle point ind på kontoen efter et trænerskifte, men jeg hæfter mig mest ved den gode præstation, siger Nørgaard.

- Jeg har været en del af, at vi prøvede at forberede os på, at der kunne være en tid efter David Nielsen, og vores tætte samarbejde har gjort, at det har været et nemt skifte for mig, for jeg føler, at jeg har et stort ejerskab i de resultater, vi har lavet.

Ofte tales der om, at det er svært at gå fra assistent- til cheftræner i samme klub, men det ser Nørgaard ikke som noget problem.

- Jeg tror, det er, hvad man gør det til. Hvis man bilder sig selv ind, at man skal lave om på den, man er, så tror jeg, man starter med et lidt skidt udgangspunkt, siger træneren.

- Jeg har forsøgt at bevare mig selv i det, jeg gør, og den rolle jeg har haft under David gør også, at det er en relativt simpel overgang.

- Jeg har været meget på træningsbanen, og har haft meget med vores analyser før og efter kampene at gøre, så spillerne er vant til at høre på mig, siger Nørgaard.

For spillerne kom David Nielsens skifte til AGF som noget af en overraskelse.

- Det var et chok at vågne op til. Vi havde fået en mail, da vi stod op lørdag morgen. Det var der nok ikke lige nogen, der havde set komme her midt i det hele, siger anfører Thomas Sørensen.

- Jeg ved ikke, hvor længe det har været undervejs, men jeg har ikke kunnet mærke det på David overhovedet. Han har ikke været fraværende eller noget.

- Men når det nu skal være, er det godt, at det er Thomas, som vi kender, og som kender os, der tager over, så der ikke ændres så meget midt i det hele, siger Sørensen.

Thomas Nørgaard har været assistenttræner i Lyngby siden sommeren 2015.

/ritzau/