Ny fransk reformregering får veteraner i front
Den 65-årige François Bayrou, som i en lang årrække har været selve symbolet på midten i fransk politik, bliver ny justitsminister. Den nye præsident, Emmanuel Macron, har lovet at trække på folk fra både højre- og venstrefløjen. Foto: Stephane De Sakutin/AFP
65-årige François Bayrou bliver justitsminister, mens Jean-Yves Drian, 69 år, er udpeget til udenrigsminister.

Édouard Philippe, Frankrigs nye premierminister, præsenterede onsdag sin nye centrumregering.

Den 65-årige François Bayrou, som i en lang årrække har været selve symbolet på midten i fransk politik, bliver ny justitsminister. Den 69-årige veteran Jean-Yves Drian fra den tidligere socialistiske regering bliver ny udenrigsminister.

Den konservative parlamentariker Bruno Le Maire, 48 år, bliver ny finansminister.

52-årige Sylvie Goulard, medlem af Europa-Parlamentet, bliver forsvarsminister.

Andre nøglepersoner i den nye regering, som har et program med gennemgribende økonomiske reformer, er Lyons borgmester, Gérard Collomb, som bliver indenrigsminister. Han er 69 år.

Den nye præsident, Emmanuel Macron, udnævnte tidligere på ugen den konservative Philippe som Frankrigs regeringsleder i et forsøg på at bygge bro til Republikanerne.

Macron har lovet at trække på folk fra både højre- og venstrefløjen, og hele hans politiske program har til hensigt at skabe mere dialog og samarbejde på tværs i det politiske spektrum.

Ud over Le Drian er kun én anden minister fra den tidligere regering under den afgåede præsident François Hollande med på det nye hold. Det er Annick Girardin, som er udpeget til minister for Frankrigs oversøiske områder.

Macron har også holdt et løfte om balane mellem kønnene i den nye regering. Det er dog kun én af de fem tunge ministerposter - forsvarsministerposten - som er gået til en kvinde. 10 andre kvinder har fået ministerierne for blandt andet arbejde, kultur, sport og sundhed.

Den franske præsident har stor magt, fordi det er ham, der udvælger premierministeren. Men det er i sidste ende premierministeren, der udfører det poliske arbejde både med lovgivning og administration.

/ritzau/AFP