Ny fingerhud og optimisme hos Chris Anker
Chris Anker Sørensens fingre er i bedring, så nu kan den danske cykelrytter se frem til løb i Kjellerup.

For en måned siden var Chris Anker Sørensens fingre det helt store samtaleemne i Danmark under Tour de France. Cykelrytteren fik to af dem i klemme i sit forhjul, men viste både mod og stædighed og gennemførte det hårde etapeløb.

- Den første uge efter løbet var jeg helt og aldeles skævt kørende, og fingrene trængte også til ro. Men nu er stingene taget ud, og den døde hud faldet af, og der vokser fin ny hud hen over, siger Chris Anker Sørensen til Saxo Bank-Tinkoff Banks hjemmeside.

- Det klør selvfølgelig en del, men jeg føler mig klart i bedring og har fået restitueret i en grad, så jeg også glæder mig til efterårets udfordringer.

Danskeren vil gerne lave nogle gode resultater i klassikerne senere på efteråret, men han kører også med allerede på fredag, når den midtjyske by Kjellerup byder op til Designa Grand Prix.

- Jeg kommer ikke kun til Kjellerup for at hygge mig, men forventer at kunne blande mig i topstriden i det prestigefyldte løb, siger Chris Anker diplomatisk om gadeløbet, der ligger godt 30 kilometer fra hans hjemby Hammel i Østjylland.

- Det bliver lidt som at komme hjem på min gamle hjemmebane, for det var jo her i Kjellerup hos Team Designa Køkken, at min karriere for alvor tog fat.

Trods problemerne med fingrene endte Chris Anker Sørensen på en 14.-plads i Tour de France, hvor han også blev kåret til løbets mest angrebsivrige rytter.

Han har netop forlænget sin kontrakt med Saxo Bank-Tinkoff Bank med tre år.

/ritzau/