Ny direktør vil slanke Københavns Universitet
Udfordring ? 53-årig karrierekanon skal stå i spidsen for Københavns Universitet, der står over for store udfordringer

Københavns Universitet står over for nogle af de største udfordringer i institutionens 375-årige historie. Manden, der skal bevare det kølige overblik og træffe brandvarme beslutninger, er 53-årige Jørgen Honoré, der i sidste uge blev præsenteret som universitetsdirektør for de næste fem år.Heldigvis er Jørgen Honoré et af den slags mennesker, der lever af udfordringer. Siden sin uddannelse som civilingeniør har karrieren bevæget sig støt fremad. Jørgen Honoré er på mange måder det sikre kort at spille, og han skifter fra en tilsvarende post på Danmarks Tekniske Universitet.

Planlagte fusioner

»Den største forskel bliver umiddelbart størrelsen. Københavns Universitet er det største, ældste og mest velrenommerede universitet i Danmark, og det bliver en kæmpe udfordring at videreudvikle et så velanskrevet universitet,« siger Jørgen Honoré, der også er tiltrukket af de nært forestående udfordringer. Meget af hans tid skal bruges på at få Københavns Universitets planlagte fusioneringer med Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og Danmarks Farmaceutiske Universitet til at klappe. Og så står der også organisationsændringer, en slankning af bygningsforbruget og en håndtering af globaliseringsmidlerne i den kommende direktørs arbejdsbeskrivelse. Jørgen Honoré ryster som sagt ikke på hånden, og der er store forventninger fra den nærmeste kollega i ledelsen – rektor Ralf Hemmingsen.»Med Honoré får vi ikke alene en direktør, der kan drive store forandringsprocesser, it og personaleledelse. Vi får også en direktør, der har stor erfaring med innovation og erhvervssamarbejde. Jørgen Honoré er derfor særdeles kvalificeret til at indgå i ledelsen af det nye Københavns Universitet,« siger rektor Ralf Hemmingsen.

Mere serviceminded

Jørgen Honoré tiltræder stillingen 1. februar, og til spørgsmålet om, hvilke fingeraftryk han gerne vil sætte på universitetet i de næste fem år, svarer han.»Det skal være en velstyret økonomi, gode ledelsesprocesser og det hele understøttet af gode it-løsninger. Og så vil jeg gerne slanke campus-strukturen.«»På hvilke områder kan Københavns Universitet forbedre sig?«»Jeg synes, at universitetet kunne være mere opmærksom på at være mere serviceminded, både i relationen til det omkringliggende samfund, de studerende og erhvervslivet. Og så mener jeg, at den administrative styring kan løftes, blandt andet med en mere moderne ledelsesstil. Og til sidst vil jeg nævne styringen af it-systemerne,« siger Jørgen Honoré.