Ny demonstation for Ungdomshuset
Opdt. To borgergrupper arrangerer nytårsoptog for Ungdomshuset. Samtidig angriber udenlandske aktivister danske ambassader.

»På med nytårshat og nissehue og deltag i stille og roligt optog til Ungdomshuset!«
Sådan lyder opfordringen fra »Nørrebrogruppen for plads til alle«, der sammen med »Borgergruppen for Ungdomshuset« arrangerer en fredelig demonstration 30. december.

Målet er at fortælle de københavnske politikere, at Ungdomshuset på Nørrebro bør bevares.
»Vi er vrede, meget vrede, på det politiske flertal på Københavns Rådhus, fordi politikernes håndtering af Ungdomshus-krisen har to triste konsekvenser,« skriver Nørrebrogruppen.

»København står overfor at miste et uvurderligt kulturcentrum, der hvert år giver oplevelser til tusinder gennem alt fra børnenes fastelavnsfest, billig folkekøkken, gøgl, debatarrangementer, skæve film, visesang og til frygteligt larmende punkmusik. Et unikt hus hvis lige ikke findes andre steder i byen. København risikerer en ny periode med rodløse unge, gadekampe og social uro af ukendt voldsomhed og varighed,« fortsætter gruppen.

Optoget starter ved Sankt Hans Torv den 30. december klokken 15.00.

Det er ikke kun i København, at der er støtteaktioner for Ungdomshuset. Europæiske autonome udtrykker deres solidaritet med deres danske venner. Efter sidste weekends voldsomme sammenstød mellem demonstranter og politi på Nørrebro, blev konsulatet i den norske by Bergen overmalet med slogans som ’Ungeren bli’r’ og ’Al facisme skal knuses’.

Ifølge Politiken.dk er flere danske ambassader i europæiske lande blevet ramt af malingbomber og graffiti. Både i Helsingborg, Zürich og Oslo er der i den forløbne uge blevet malet graffiti, tegnet anarkisymboler og kastet maling mod repræsentationerne. I Berlin demonstrerede en lille gruppe foran den danske ambassade.
Både i Norge og Tyskland har autonome opfordret til at støtte de danske unge, og nu slutter Frankrigs autonome miljø sig til ved at sende en opfordring til ligesindede i Europa:
»Vi opfordrer alle til højlydt at udtrykke indignation over den danske stat. Sig det med ord, sig det med aktioner,« lyder det fra Frankrig, skriver Politiken.dk.