Ny dansk bank krakker
Fjordbank Mors er krakket. Banken har bedt om at blive overtaget af statens bankskraldespand, Finansiel Stabilitet. Foto: Jan Dagø / POLFOTO
Fjordbank Mors må nu bukke under. Det er netop bekræftet, at den lille bank har bedt om at blive overtaget af Finansiel Stabilitet.

Den nordjyske bank Fjordbank Mors folder nu sammen. Det er netop bekræftet, at banken har bedt statens selskab Finansiel Stabilitet om at blive opkøbt som datterselskab. Det skriver Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Banken skulle skaffe 700 millioner kroner inden på søndag, hvis den skulle overleve, og det synes ledelsen ikke var realistisk. Så medmindre en anden bank vil opkøbe liget af Fjordbank inden søndag, er overdragelsen til staten en realitet, skriver Finanswatch.

Tidligere i dag bad Finanstilsynet Fjordbank Mors om nedskrivninger i banken. Derudover skulle banken nedsætte et nyt solvensbehov. Og de to nye krav var for meget for pengeinstituttet.

Banken har cirka 250 ansatte.

"Vi har sat hele vores beredskab i gang, så vi kan hjælpe medarbejderne gennem den svære tid, der kommer," siger næstformand i Finanstilsynet, Solveig Ørteby.

Banken har længe skrantet. I løbet af den sidste måned måtte den erklære tre store landmandskunder for konkurs. Den seneste konkurs skete i sidste uge, hvor en landmand med cirka 70 millioner i banken, måtte bukke under.

Kilde: Finanswatch.dk