Ny blodig Saddam-video på nettet
En ny video fra Saddam Husseins henrettelse er kommet på nettet. Den nye video er mere blodig og viser den tidligere irakiske præsidents sår efter henrettelsen.

Endnu en video fra hængningen af Saddam Hussein er blevet lagt på internettet. Denne gang viser videoen præcis hvordan, Saddam Hussein så ud, efter han var blevet henrettet. Ligesom den første video er den nye optaget med et mobilkamera uden officiel tilladelse. Den varer 27 sekunder og er optaget i øjeblikkene lige efter Saddam Husseins død.

Han ligger på jorden med et hvidt klæde over sig. Kameraet panorerer op af den døde diktators krop, og da kameraet når Saddam Husseins hoved, bliver det hvide klæde hevet til side.

Saddam Husseins krop er lagt på ryggen, men hans hoved stikker til højre i en unaturlig vinkel, som om det er blevet hevet hele vejen rundt om hans krop. Et stort gabende sår stikker frem lige under hagen.

Mens man ser Saddam Husseins døde krop, kan man i baggrunden høre de mænd, som optager videoen, skynde på hinanden.

»Skynd dig, skynd dig. Jeg tæller til fire. En, to ... Skynd dig, du skaber en katastrofe for os,« siger den ene af mændene på arabisk. Dialogen er oversat af flere internationale medier.

En anden svarer:

»Bare lige et sekund, et sekund, Abu Ali. Jeg er næsten færdig,« siger han.

Det er den anden uofficielle video, som er endt på internettet. Den første video viser selve hængningen af Saddam Hussein og har skabt store protester og kontroverser, fordi de tilstedeværende i øjeblikkene op til Saddams død håner ham ved blandt andet at råbe navnet på Saddams dødsfjende: »Moqtada, Moqtada, Moqtada«.

Moqtada al-Sadr er en shiamuslimsk imam og oprørsleder, som deltager i den pågående krig mellem sunni- og shiamuslimer i Irak.

Den nye video er lagt på en irakisk nyhedsside, som støtter Saddam Husseins nu forbudte Baath-parti. Overskriften lyder ’En ny film af den afdøde udødelige martyr, præsident Saddam Hussein’.