Ny belgisk boss udfordrer spillestil i FCK
Den belgiske toptræner Ariël Jacobs vil lirke ved det indgroede spilsystem, der har hersket i FCK i et årti.

Den nye FC København-træner Ariël Jacobs har store ambitioner for klubben i den kommende sæson, hvor både Champions League-deltagelse, DM-guld og en pokaltitel er målene.

Med andre ord er ambitionerne de samme, som de altid er i københavnerklubben.

Men Ariël Jacobs vil have succes med helt nye idéer, som skal ruske op i den tankegang, der har hersket i FCK gennem et årti med stram styring i et stærkt organisatorisk 4-4-2-system.

- Jeg vil langsomt indføre nogle af mine individuelle idéer. Det føler jeg, at gruppen er åben over for, siger Ariël Jacobs.

Det bliver formentlig ikke en helt ny spillestil, man vil se hos FCK, men Ariël Jacobs vil udfordre og sætte sit personlige aftryk på spillesystemet i kampene.

- FCK har en kultur, hvor holdet har spillet 4-4-2. I Anderlecht spillede jeg 1-4-3-3 - man glemmer altid målmanden - og en træner skal altid spille et system, som passer til kvaliteten af spillere, forklarer belgieren.

Hos FCK er der mange forskellige spilletyper på omtrent alle pladser, og det giver klubben nogle flere muligheder.

- Formålet er at give FCK nogle nye våben. Som enhver anden træner prøver jeg på at bevare det, som er gået godt individuelt og som hold, men jeg vil også prøve at forbedre de ting, som ikke gik så godt, fastslår belgieren.

Det er meget simpelt ifølge Ariël Jacobs, som i fire et halvt år har været vant til at arbejde for et belgisk tophold.

- Nu er jeg kommet til et tophold i Danmark, som nyder stor sympati i udlandet, for det klubben har bedrevet. Tro mig.

- Jeg sagde til spillerne i sidste uge, at vi skal have tre ambitioner. Vi vil kvalificere os til Champions League, selv om det ikke bliver nemt.

- Vi vil også vinde mesterskabet og pokalen, men hvis et af målene ikke kan lade sig gøre i løbet af sæsonen, så må vi sætte mere fokus på de øvrige mål, siger han.

FCK blev sidste sæson nummer to i Superligaen efter mesterholdet FC Nordsjælland.

/ritzau/