Ny app er livredder i lommeformat
En ny app til mobiltelefoner skal mindske drukneulykker og redde liv på de danske strande.

Mens den danske sommer så småt går på hæld, har Rådet for Større Badesikkerhed lanceret en ny app til mobiltelefoner for at højne badesikkerheden.

Programmet fungerer som en livredder i lommeformat ved at præcisere badegæsters placering via såkaldte strandnumre.

- Strandnumrene giver redningsmandskabet mulighed for hurtig og præcis udrykning. Det er svært at beskrive, hvor du befinder dig på en strand, og derfor spildes kostbar tid ofte på forvirring omkring placering, siger formand for rådet Sven Hedegaard.

Dermed håber rådet på, at den nye app kan være med til at redde menneskeliv ved at skaffe livredning hurtigt og præcist.

Projektet med strandnummerering blev startet med det formål at give alle strande i Danmark et nummer.

Igennem de seneste 10 år er der sket omkring 700 drukneulykker ved strandene i Danmark, og den statistik har Rådet for Større Badesikkerhed i flere år forsøgt at nedbringe.

Derfor har rådet nu tyet til den nye elektronisk hjælper ved navn Strandklar. Men app'en er ikke kun til for at redde liv, for den har også andre funktioner.

- Det er meningen, at app'en skal være en lille hjælper på stranden. For ud over sin livreddende funktion skal den også være en hjælp i de mindre kritiske situationer, siger Sven Hedegaard.

Det kan eksempelvis være, hvis en badegæst brænder sig på en brandmand eller får et glasskår i foden.

Rådet håber, at så mange som muligt vil installere app'en på deres telefoner.

- Det handler ikke kun om folks egen sikkerhed, men også om andres. Der kan sagtens være personer, du ikke kender, der har brug for hjælp, og som måske endnu ikke har kendskab til app'en, siger Sven Hedegaard.

Rådet for Større Badesikkerheds nye app kan downloades til både Apple og Android telefoner.

/ritzau/