Nu taler Sevilla om spansk guld
Sejren over Real Madrid har givet Christian Poulsens spanske klub, Sevilla FC, tro på, at de kan gå hele vejen og snuppe guldet.

Af Søren Kitaj
soki@dny.dk

Sevilla viste klasse i lørdag aftens styrkeprøve mod Real Madrid. Christian Poulsens sydspanske mandskab sendte Ronaldo og co. hjem til hovedstaden med et nederlag på 1-2. Og dermed bytter de to mandskaber plads i tabellen, så det nu er Sevilla, som er førsteudfordrer til mestrene, Barcelona. De slog Real Sociedad 1-0 og fører La Liga med 33 point, to point foran Sevilla

Sejren, der var den syvende ud af syv mulige på hjemmebanen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, har givet Sevillaspillerne tro på, at holdet i denne sæson har styrken til for alvor at udfordre ’Real-Barca-monopolet’.
Det lidt mere beskedne mål er dog fortsat at ende på en af de fire øverste pladser, som giver adgang til næste sæsons Champions League.

»Det er klart, at Sevilla vil kæmpe for at blive mester. Men vores mål er fortsat at spille os i Champions League,« siger angriberen Chevantón til den spanske fodboldavis AS.
Med et flot saksespark afgjorde han kampen med 13 minutter igen. Christian Poulsen var forinden blevet skiftet ud efter en times spil.

Sevilla-træner Juande Ramos er ikke bange for at snakke mesterskab, men han er godt klar over, at hans mandskab ikke har de samme superstjerner som konkurrenterne og at rutinen ikke er lige så stor.
»Vi kæmper mod de to store hold i La Liga, Real Madrid og Barcelona, og er på samme niveau som dem. Hvis vi stadig gør det, når der mangler seks kampe, så har vi muligheder. Men det er stadig meget åbent. Holdets potentiale er enormt. Forhåbentlig kan vi følge med – ikke kun mod de store hold,« siger han til avisen.

Real Madrids italienske træner Fabio Capello mener, at hans hold burde have haft et point med hjem fra Sevilla. Men det hektiske Estadio Ramón Sánchez Pizjuán er et svært sted at være udehold. De rød-hvidstribede har ikke tabt der i ti måneder.
»Jeg har set et hold med hurtige spillere, som spiller en god gang fodbold,« siger han og mener, at de forsvarende UEFA-Cup-vindere har vist, at de er en reel konkurrent til den spanske titel, fordi de inden denne sæson også vandt den europæiske Supercup ved at slå Barcelona.