Nu stopper fanebæreren: Færdig med kajak
Kim Wraae stopper med kajak på topplan efter torsdagens finale i 1000 meter firerkajak.

Kajakroeren Kim Wraae, der bar den danske fane ind på det olympiske stadion i London for snart to uger siden, er færdig på topplan.

Femtepladsen i OL-finalen i 1000 meter firerkajak blev den 34-årige danskers sidste konkurrence.

- Der bliver ikke mere på topniveau. Det kræver for meget, siger Kim Wraae, da han drivvåd er kommet op ad vandet.

- Hvis jeg skal gøre mit studie færdigt og have et arbejde, så kan jeg ikke ro ved siden af.

- Det har været hårdt det sidste halve år. Jeg føler, at vi har været meget ude at rejse, selv om det måske ikke har været mere end de andre år.

- Der har været meget træning, og jeg har ikke kunnet overskue andet end familie og roning.

- I skolen havde jeg et fag, og det droppede jeg lige inden min eksamen, fortæller Kim Wraae, der er i gang med et økonomistudie.

Den danske kajakveteran, der ved OL i 2008 vandt sølv i toerkajak med René Holten Poulsen, havde håbet på endnu en medalje i sin sidste konkurrence. Nu endte det med en femteplads i firerkajakken.

- Det er super ærgerligt, at vi ikke er lidt længere fremme og får en medalje. Så havde det været den perfekte sæson, siger Wraae, der for kort tid siden vandt EM i selvsamme disciplin.

- Vi roede et godt løb og var med hele vejen. Min fornemmelse er, at alle otte både med undtagelse af Australien ligger i en stor klump.

- Det er smadder ærgerligt, at det ikke lige er os, der får en medalje. Men vi har alle givet 100 procent, og der var ikke mere at komme efter. Jeg var selv ved at falde ud af båden til sidst, siger Kim Wraae.

/ritzau/