Nu stikker USA af fra Kina ved OL
En god torsdag ved OL sender USA i spidsen for medaljetabellen. Der bliver amerikanerne nok OL ud.

USA tog torsdag et stort skridt i retning af at blive dette OL's mest vindende nation.

Efter at have ligget i baghjul på Kina et godt stykke tid rykkede amerikanerne foran asiaterne med fem guldmedaljer, tre sølvmedaljer og én bronzemedalje i torsdagens finaler.

Guld i boksning, kvindefodbold, kvindernes vandpolo og i 10-kamp og i trespring betyder, at amerikanerne nu har vundet 39 guldmedaljer, hvilket er to flere end Kina, der torsdag kun kom øverst på skamlen i boksning og udspring.

Der mangler fortsat at blive uddelt 64 medaljesæt, men da 12 af disse konkurrencer foregår på atletikstadion, hvor USA traditionelt er langt stærkere end Kina, bliver de svære at overhale.

Samtidig har amerikanerne også én ret sikker guldmedalje i form af basketballturneringen, hvor Dream Team endnu ikke er sat på alvorlige prøver endnu.

Dermed har USA udsigt til revanche for legene i Beijing for fire år siden, hvor kineserne vandt 51 guldmedaljer, mens USA kun fik 36.

Dengang kunne amerikanerne dog trøste sig med, at de med 110 medaljer i alt faktisk vandt flere end kineserne, der kun nåede 100.

Denne gang har amerikanerne ikke kun vundet flest guldmedaljer, men også flest alt i alt. USA er noteret for 90 medaljer, mens Kina har 80 indtil videre.

Danmark ligger nummer 24 i statistikken, hvilket er én placering dårligere end dagen før.

Det skyldes Jamaicas hattrick på 200-meter-distancen, som bragte den lille østat op på tre guldmedaljer, tre sølvmedaljer og tre bronzemedaljer. Alle ni jamaicanske medaljer er vundet i atletik.

/ritzau/