Nu snupper tyskerne også flygtninges smykker
To tyske delstater konfiskerer nu smykker og kontakter fra flygtninge. Her er det grænsen mellem Grækenland og Makedonien d. 21. januar 2016. Foto: Scanpix
Ifølge en tysk avis tager to tyske delstater nu kontanter og smykker fra flygtninge.

Det danske forslag om at tage kontanter og værdigenstande fra flygtninge har modtaget kritik fra udlandet. Men i dagens udgave af den tyske avis Bild fremgår det, at de to sydtyske delstater Baden-Würtetemberg og Bayern faktisk allerede nu konfiskerer flygtninges kontanter og værdigenstande.

I Bayern kan der i øjeblikket konfiskeres værdigenstande og kontanter, hvis værdi overstige i alt 750 Euro svarende til omkring 5.590 kroner, forklarede Bayerns Indenrigsminister til Bild.

Tilsvarende kan politiet i den sydvesttyske delstat Baden-Württemberg konfiskere værdier, der overstige 350 Euro, svarende til omkring 2.600 kroner.

Minister: Ikke bedre end kontanthjælp

Tysklands integrationsminister Aydan Özoguz forklarer over for Bild, at asylansøgere selv bør være med til at betale deres ophold, og at dette sågar kan medføre konfiskation af familiers smykker. 

- Som asylansøger skal man ikke have det bedre end en Hartz 4-modtager (svarende til kontanthjælp, red.), siger Tysklands integrationsminister Aydan Özoguz til Bild.

Schweiz gør det også

I delstaten Bayern forsvarer indenrigsminister Joachim Hermann politikken med, at schweizerne også gør det.

Kommer man som flygtning til Schweiz, skal man nemlig i dag aflevere alle værdier, der overstiger 1.000 schweizerfranc. Det svarer til omkring 6.800 kroner. Derfor er Bayerns praksis ikke væsentligt forskellig fra det, som schweizerne gør, forklarer delstatens indenrigsminister.