Nu kan syge sige nej til behandling - uden at miste ydelsen
- Det er min klare opfattelse, at langt de fleste borgere i god ro og orden finder en løsning sammen med deres sagsbehandler og læge, de er helt trygge ved, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Sygemeldte borgere har ret til at afvise lægebehandling, de er utrygge ved, uden at det får konsekvenser for deres forsørgelse.

Det får ikke konsekvenser for pengepungen, hvis sygemeldte afviser lægebehandling. 

Alle Folketingets partiet har torsdag besluttet at gøre en forsørgsordning, der har kørt siden 2014, permanent.

Det betyder, at sygemeldte borgere har mulighed for at afvise behandling som eksempelvis elektrochok eller antidepressiv medicin, uden det får konsekvenser for deres forsørgelse eller kommunens vurdering af, om personen kan få tilkendt fleksjob eller førtidspension.

Dermed behøver sygemeldte ikke være bange for at miste sygedagpengene eller ressourceforløbsydelsen, hvis de siger nej til lægebehandling, som de er utrygge ved. Og det er "et vigtigt princip," mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). 

- Det er min klare opfattelse, at langt de fleste borgere i god ro og orden finder en løsning sammen med deres sagsbehandler og læge, de er helt trygge ved. Nu sikrer vi, at ingen skal føle sig presset til at tage imod lægebehandling, siger han i en pressemeddelelse.

Samtidig er det blevet besluttet, at kommunen ikke længere skal inddrage den såkaldte  sundhedskoordinator, når en borger afviser lægebehandling. En høring i 13 kommuner har nemlig vist, at sundhedskoordinatoren kun i begrænset omfang har peget på alternativ behandling, som var formålet med at involvere sundhedskoordinatoren.    

De nye regler træder i kraft 1. juli 2019.

via Listen To News