Nu kan man dufte som Marie-Antoinette
Slottet Versailles vil lancere en ny parfume baseret på de ingredienser, den tidligere dronning Marie-Antoinette brugte i sin parfume.

Det er måske ikke alle, der har lyst til at gå rundt og lugte som en kvinde, der har været død i 213 år. Ikke desto mindre udsender det tidligere royale slot i Paris, Versailles, torsdag en ny parfume, baseret på den opskrift, som også blev brugt til at lave duftevand til Marie-Antoinette. Det skriver BBC.

Det er historikeren Elizabeth de Feydeau, der har opdaget den gamle opskrift, som oprindeligt var udarbejdet af den franske parfumefabrikant Francis Kurkdjian. Duften skulle efter sigende leve op til 1800-tallets krav om at blande helt naturlige primære materialer og er stærkt blomsteragtig. Rose, jasmin, sværdlilje, appelsinblomst og sandeltræ indgår i parfumen.

Marie-Antionette var gift med kong Louis XVI, og er mest kendt for at have sagt om de sultende franskmænd:
»Hvis de ikke kan spise brød, så lad dem få kage!«

Parret blev henrettet under den franske revolution i 1793, hvor de fik hovederne hugget af ved guillotinen.

Parfumen bliver kun solgt efter ordre, og kommer til at koste 2.600 kroner for 25 milliliter. Derudover er der produceret 10 særlige krystalflasker med 25 centiliter, som vil blive solgt for knap 60.000 kroner. Overskuddet skal gå til at købe en rejsekiste, som Marie-Antoinette engang ejede.