Nu kan du snart komme til at eje en bid af Ferrari
Ni procent af aktierne i Ferrari sættes til salg, når bilproducenten inden længe går på børsen.
Ud over at producere sportsvogne, deltager Ferrari også i Formel 1-serien. Her er det holdets to kørere, Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen, der duellerer ved søndagens grand prix i russiske Sotji.
Ud over at producere sportsvogne, deltager Ferrari også i Formel 1-serien. Her er det holdets to kørere, Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen, der duellerer ved søndagens grand prix i russiske Sotji. Foto: Luca Bruno/AP

Mange går formentlig og drømmer om at købe sig en Ferrari, men får aldrig råd til det.

Til gengæld vil de snart kunne købe en lille bid af det italienske selskab, der producerer lynhurtige sportsvogne.

Fiat Chrysler-koncernen, der ejer Ferrari, agter nemlig at gennemføre en børsnotering, hvor ni procent af aktierne sættes til salg på New York Stock Exchange.

En aktie forventes at blive udbudt til en pris mellem 48 og 52 dollar, hvilket samlet set vil indbringe 894 millioner dollar. Det svarer til en værdisætning af hele selskabet på omkring 10 milliarder dollar.

Børsnoteringen træder i kraft 20. oktober, og inden da vil Fiat Chrysler have gennemført en charmeoffensiv over for institutionelle investorer, som foruden et par pitstop i USA og London også indbefatter et besøg på det legendariske hovedkvarter Maranello i Italien.

Frasalget er en del af Fiat Chryslers forsøg på at slippe af med en større gældsbyrde på næsten 11 milliarder euro.

Piero Ferrari, der er næstformand i Ferraris bestyrelse og søn af stifteren Enzo Ferrari, beholder dog sine 10 procent af aktierne.

Ferrari producerede 7250 biler sidste år og omsatte for 2,8 milliarder euro. Selskabets resultat før skat lød på knap 400 millioner euro.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.