Nu kan du låne en ko til din mark
Lån en ko til din mark og undgå ukrudt.  FOTO: Scanpix
Har du en mark i Middelfart Kommune, som trænger til at blive holdt ned for ukrudt og græs, kan du låne en ko til formålet.

Dele-ordninger er blevet voldsomt populært, og mange familier deler i dag bil, sommerhus, trailer, hækkesaks og meget mere, og nu kan du altså også få lov til at låne en ko til din mark.

Det kan du gøre, hvis du bor i Middelfart Kommune og har et stort stykke land, skriver dr.dk

Kommunen har i alt fire køer, der lånes ud, og de går altså rundt på marker og jorde, hvor de spiser græs, ukrudt og uønsket vækst. Det giver plads til planter, som kan tiltrække dyr og insekter.

- Låneordningen er en god ide, fordi det gør det muligt for den enkelte landmand at komme i gang. Det kan være svært at finde penge til at købe kvæg for, så det vil vi gerne hjælpe med, siger Agnete Damkjær (B), formand for miljøudvalget i Middelfart Kommune, til dr.dk om ordningen.

Skruer op for reklamen

Det er angiveligt blevet populært at lave kodriverlaug eller lånekvægordninger i Danmark, og Middelfart Kommune har været med på bølgen siden 2014.

Men desværre er budskabet ikke kommet helt så godt ud til de små bønder og land-ejere, som håbet, fortæller Agnete Damkjær.

Der er endnu ikke helt så mange, der låner en ko, som kommunen har drømt om. Men de giver ikke op:

- Afgræsning er god for biodiversiteten, så vi håber, at vi med ekstra annoncering kan gøre folk opmærksomme på ordningen, siger Agnete Damkjær.

Hvorvidt ordningen skal have ekstra reklame eller ej, bliver evaluret på et møde i miljø- og energiudvalget, men forvaltningen håber på, at ordningen i hvert fald kører indtil 2017.