Nu kan boligejere forsikre realkreditlånet
Det kan i værste tilfælde ende i tvangsauktion, hvis den ene eller begge ægtefæller mister jobbet og ikke kan afdrage på boliglånet. En ny forsikring lover at hjælpe med terminen, hvis jobbet ryger eller arbejdsevnen mindskes. Foto: Colourbox
Den første forsikring, der kan sikre danskerne, at de kan betale deres realkreditlån, er nu på vej på hylderne herhjemme.

Når indkomsten hedder dagpenge og ikke en stor fed lønseddel hver måned, så kan udgiften til boliglånet sende privatøkonomien ud i kaos.

Nu kommer et nyt forsikringsprodukt på markedet herhjemme, hvor man kan forsikre sig til at få betalt boliglånet, selvom pengene ikke er til det.

Marsh & McLennan Agency vil nu efter udenlandsk forbillede tilbyde danskerne produktet Reakkreditforsikring. Det sker som dansk repræsentant for Europas næststørste forsikringsselskab Axa fra Frankrig på hjemmesiden www.realkreditforsikring.dk.

Forsikringen henvender sig til alle danskere i job i alderen mellem 18 og 65 år. Det fungerer som andre kendte forsikringer, for eksempel en indboforsikring, hvor man i tilfælde af indbrud kan få erstattet sine ejendele.

- Realkreditforsikringen betaler dine realkreditydelser i op til 12 måneder, mens du er ufrivilligt arbejdsløs, første gang når du har været arbejdsløs i 30 dage, oplyser selskabet bag.

Det bliver muligt for boligejere at forsikre ydelserne på realkreditlånet på op til 15.000 kroner om måneden eller op til 45.000 kroner i kvartalet, står der i materialet.

Realkreditforsikringen er dog kun for dem, der har været i job i et stykke tid og som ikke i forvejen har skader eller sygdom, der kan koste på arbejdsevnen.

Bliver man fyret inden for de første seks måneder efter forsikringen er tegnet, så dækker den ikke.

- Det er for at forhindre, at nogen spekulerer i at tegne forsikringen den ene dag og så pludselig blive fyret dagen efter, forklarer Marsh & McLennan Agency.

Til gengæld kræver forsikringen i modsætning til de gængse lønsikringsforsikringer ikke, at man har været i job i ni eller tolv måneder, men blot over seks måneder. Danskere, der har sæsonbetonet arbejde, hvor de glider ind og ud af beskæftigelse, kan ikke i alle tilfælde tegne forsikringen.

faktaboks

Prisen på Realkreditforsikringen:

Prisen afhænger af alder, helbred og ansættelsesform. Det har betydning for prisen, om man er ansat som funktionær eller timelønnet.

- Et eksempel er en enlig mand på 24 år, der er ansat som funktionær og har en månedlig ydelse på realkreditlånet på 4.900 kroner for et mindre hus. Han vil hver måned skulle betale en præmie på 185 kroner.

- For et ægtepar på 32 og 34 år, der bor i et nyere parcelhus med to børn og som er henholdsvis funktionær og timelønnet med en månedlig realkreditydelse på 7.800 kroner, vil præmien typisk ligge på godt 900 kroner.