Nu igen: 45 stillinger nedlægges
VUC skal blandt andet sælge deres bygninger på havnen i Haderslev. Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk
For tredje gang på et år bliver der skåret drastisk i medarbejderstaben på VUC Syd.

VUC Syd er i igen i så store økonomiske problemer, at der nu skal nedlægges 45 stillinger, skriver JydskeVestkysten.

Det betyder, at de ansatte kan se frem til den tredje fyringsrunde på bare et år.
Sidste år blev 78 medarbejdere fyret og en lang række stillinger blev nedlagt.

VUC Syd skal finde driftsbesparelser for cirka fem millioner kroner i år og cirka 27 millioner kroner i 2020 for at få økonomien til at hænge sammen og nå i mål med en genopretningsplan, skriver JydskeVestkysten.

Skolen blev pålagt genopretningsplan tidligere i år, da Undervisningsministeren besluttede at bevare skolen.

- Vi har fra starten vidst, at det ville blive udfordrende, og vi må konstatere, det ikke er muligt, uden at vi hurtigt får tilpasset kapaciteten og effektiviseret driften. Derfor har vi i dag orienteret medarbejderne om, at vi påtænker at nedlægge cirka 45 stillinger, meddeler Laust Joen Jakobsen, konstitueret formand, i en pressemeddelelse.

Fyringerne er en konsekvens af et faldende elevtal. Ifølge JydskeVestkysten vil der i 2020 være 1.300 elever, og det er en halvering i forhold til 2017.

Når fyringsrunden er overstået vil der være 123 medarbejdere på VUC Syd. Og det er usikkert om der skal skæres yderligere i medarbejderstaben:

- Vi har tiltro til, at det er en bæredygtig løsning, vi har fundet, men der er ingen garanti for, at vi ikke om halvt år sidder i ny situation med nye tilpasninger. Vi gør alt for at undgå det, og vi har også sat et ret konservativt bud på, hvor mange kursister der vil søge os. Men hvis ikke det holder, så har vi en ny udfordring, siger Laust Joen Jakobsen til avisen.

Udover at fyre skal VUC Syd også sælge overskydende bygninger i Haderslev, Tønder og Gram.

via Listen To News