Nu har oprørerne slukket for Gaddafis tv

Nettet strammes om Libyens diktator Moammar Gaddafi, der er trængt i hovedstaden Tripoli. Oprørerne har nu overtaget Gaddafis medier.
Moammar Gaddafi har flere gange brugt medierne til at opildne sine støtter. Nu ser det ud til at den mulighed er gået i sort.
Moammar Gaddafi har flere gange brugt medierne til at opildne sine støtter. Nu ser det ud til at den mulighed er gået i sort. Foto: AFP

Kampene fortsætter i Tripolis gader, hvor styrker tro mod Moammar Gaddafi kæmper for at holde oprørene tilbage.

Men kampen om de libyske massemedier har oprørerne nu vundet. De Gaddafi-tro medier er gået i sort. Det skriver AFP ifølge Herald Sun.

"Alle de tv-stationer, der er kontrolleret af regeringen er nu stoppet med at sende. Vores krigere har overtaget kontrollen," siger Mohammed Zawiwa, der er talsmand for oprørerne, til AFP.

Den store statsejede tv-station Al-Jamahiriya stoppede sent i går med at transmittere.

Det samme skete for andre af Gaddafis medier, der pludselig gik i sort skærm. AFP reporterer, at meldingerne om at medierne er gået i sort endnu ikke er bekræftet af officielle kilder.

Lige nu fortsætter kampene om mindre dele af Tripoli. Moammar Gaddafis søn Khamis leder en eliteenhed, der kæmper mod oprørerne.

Kilde:The Herald Sun/AFP.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.