Nu har Dirty Harry valgt sin præsidentfavorit
Clint Eastwood skal ikke nyde noget af Barack Obama, når der er præsidentvalg til november. Foto: AP: DAVID MILLER / POLFOTO
Dirty Harry-stjernen vil stemme på Mitt Romney ved præsidentvalget.

Filmstjernen og instruktøren Clint Eastwood har valgt side i den amerikanske valgkamp. Fredag dukkede Eastwood, der skabte sig et image som en af Hollywoods hårdkogte mænd i Dirty Harry-filmene, op ved en pengeindsamling til fordel for Mitt Romney.

"He just made my day", sagde republikanernes præsidentkandidat med en lille omskrivning af et filmhistoriens mest kendte citater fremsagt af Eastwood i rollen som Harry Callahan.

"USA har behov for et løft", siger Eastwood som forklaring på sit valg af Mitt Romney.

Clint Eastwood blev ufrivilligt trukket ind i valgkampen tidligere i år, da han under pausen i Super Bowl (finalen i amerikansk fodbold, red) optrådte i en reklame for Chrysler.

Reklamen, "Halftime in America", blev anset for at være en blåstempling af præsident Barack Obamas redningsplan for den amerikanske bilindustri.

Eastwood afviste efterfølgende, at han var ude i et politisk ærinde. Filmen handlede derimod om at stå sammen og skabe arbejdspladser.

Men det ændrede sig fredag, da han pludselig dukkede op ved en pengeindsamling for Romney i Idaho.

Eastwood, iført Ray Ban-solbriller, fortalte forsamlingen på omkring 325 personer, at det især er Romneys skattepolitik, han er tiltrukket af.

I 2008 støttede Eastwood republikaneren John McCain og for år tilbage repræsenterede han partiet som borgmester i den lille californiske by Carmel.