Nu er slankepillen endelig opfundet
Slip af med fedtet ved at sluge en enkelt pille. Vild opfindelse undervejs. (Foto: Scanpix)
Det er snart slut med komplicerede operationer, der gør mavesækken mindre. Det kan en pille nemlig klare

Hvis bare der fandtes en pille, man kunne sluge og slippe af med de overflødige kilo. Sådan en har mange overvægtige ønsket sig i årevis, og nu kan det rent faktisk blive en realitet.

Et hold forskere fra Nanvang Technological University i Singapore står bag opfindelsen af det, der må kaldes den første effektive slankepille. Det skriver Illustreret Videnskab.

Vidunderpillen, der er tre centimeter lang og en centimeter bred, fungerer på samme måde som de populære ballonoperationer, hvor man får indopereret en ballon i mavesækken, som sænker appetitten, og dermed hjælper med et hurtigt vægttab.

Vilde resultater

Efter pillen er slugt, kan man med en magnet på ydersiden af maven aktivere indholdet af pillen, som så vil blæse en ballon op inde i maven.

Ifølge forskerne, vil kiloene dermed rasle af kroppen fordi hjernen vil opleve en mæthedsfornemmelse.

Pillen, der hedder EndoPill, er allerede blevet testet på en gris, som smed halvandet kilo mens grisene i en kontrolgruppe tog på.

Før pillen kommer på markedet skal den dog udvikles yderligere. Forskerne mangler nemlig at finde ud af en måde at få pillen til at opløse sig selv på når det ønskede vægttab er opnået.

via Listen To News