Nu er mindst 11 kommuner på vej mod røgfri arbejdstid
(Foto: Pexels)

Hvis Helsingørs byråd vælger at følge flertalsindstillingen fra Økonomiudvalget, så bliver der indført total røgfri arbejdstid for Helsingør Kommunes 4500 ansatte - og anslået 900 rygere - med virkning fra nytår. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester Benedikte Kiær (K) bakker op om planen og fortæller, at det er kommunens koncernledelse med opbakning fra samarbejdsudvalget H-MED, som har sat sagen på dagsordenen.

- Jeg synes, tiden er inde til at gennemføre forslaget, og folk må jo altså gerne ryge i deres fritid, siger Benedikte Kiær.

Forinden et rygeforbud vil der blive tilbudt rygestopkurser til alle interesserede.

Der er i dag 27 kommuner med røgfri arbejdstid, hvoraf nogle har mindre undtagelser. Men udover Helsingør er 10 andre kommuner på vej til at gå over til ordningen.

- Det startede ganske stille. I 2012 var kun Fredensborg røgfri, og nummer tre var Allerød i 2013. Men nu sker der noget. Og det skyldes nok først og fremmest, at erfaringerne er gode. Man har i kommunerne simpelthen ikke oplevet de konflikter, som man frygtede, siger Niels Them Kjær, som er projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse.

Mens røgfri arbejdstid ser ud til at blive til en standard i det offentlige, så er situationen i den private sektor mere sammensat.

- Der findes arbejdspladser, som har haft røgfri arbejdstid i 15 år. Men der findes også entreprenørfirmaer, hvor man ikke har tænkt tanken. Det offentlige er nok gået forrest på grund af sundhedssektoren og børne- og ungeområdet, lyder vurderingen fra Niels Them Kjær.

Forslaget får dog i Helsingør modstand fra partierne DF, EL, R og V, som dog langt fra udgør et flertal. 

 

Fr.Borg Amts Avis
via Listen To News