Nu bliver der skruet op for varmen
Langt om længe kan der blive brug for badetøj herhjemme, for ugen byder på flere gode sommerdage, lover DMI.

Endeligt - fristes man til at sige - begynder det at ligne rigtig sommer herhjemme med solskin og temperaturer, der ligger over 25 grader.

For efter en pæn mandag - omend kølig flere steder - kommer sommeren til Danmark. I hvert fald i nogle dage.

- Det bliver en pragtfuld uge. Vi skruer så småt op for varmen mandag, hvor vi får tilført varm luft fra de britiske øer, siger vagthavende ved DMI Frank Nielsen.

Selvom mandag giver sol til de fleste hele dagen, det allernordligste Nordjylland undtaget, så blæser en frisk til hård vind, der gør, at dagen føles kølig. Temperaturerne ligger mellem 20 og 23 grader. På Vestkysten omkring 18 grader.

Men tirsdag er det på tide at finde badetøjet frem, for her kan vi nyde en vaskeægte solrig sommerdag, hvor temperaturen rammer 25 graders varme. Vinden bliver svag fra sydvest og syd.

- Det er med til at få det til at føles som en rigtig sommerdag, at der stort set ikke er nogen vind, lyder det fra meteorolog Frank Nielsen.

Og det gode vejr fortsætter lidt endnu:

- Det er det samme i store træk både onsdag og torsdag, hvor det bliver rigtigt strandvejr, lover han.

Onsdag og torsdag ligger temperaturen mellem 22 og 28 grader. Koldest bliver det ved kysterne.

Det er dog med at nyde sommervejret i ugens løb, for intet varer evigt. Allerede fredag kan et vejrskifte være på vej. Først på dagen ser det gode vejr ud til at fortsætte med sol og 25 grader.

- I løbet af aftenen trækker det op til noget regn og torden fra sydvest. Det er et omslag, der trænger sig på. Det er stadig usikkert præcist, hvornår det sker. Man kan jo være optimistisk og håbe, at det først sker hen over weekenden, lyder det fra Frank Nielsen.

/ritzau/