Nu afgøres Apple og Samsungs lange strid
Ni amerikanske jurymedlemmer skal nu afgøre striden mellem elektronikgiganterne Apple og Samsung i USA.

Argumenterne er blevet fremført af de to smartphone-mastodonter Apple og Samsung, så nu er det op til retten i Californien at afgøre striden mellem de to konkurrenter, der anklager hinanden for plagiat og overtrædelse af patenter.

Og afgørelsen kan få rigtig store konsekvenser for hele markedet for smartphones.

På den ene side beskylder Apple den sydkoreanske elektronikgigant for at have kopieret deres iPhone og iPad og kræver knap 16,5 milliarder kroner i erstatning samt et forbud mod at sælge visse af Samsungs produkter på det amerikanske marked.

Samtidig hævder Samsung, at den amerikanske computergigant har brudt deres patent på en speciel form for trådløs kommunikation og kræver derfor omkring 2,5 milliarder kroner i erstatning.

I den afsluttende fase i retten anklagede Apples advokat, Harold McElhinny, Samsungs topchefer for at udstikke en strategi, der går ud på at kopiere Apple.

- I den øverste top i Samsung har man været fast besluttet på at tjene kassen på vores iPhones succes, sagde han i retten.

Modsat siger Samsungs advokat, Charles Verhoeven, at deres produkter er unikke, og at Apples formål med at hive dem i retten udelukkende er at udrydde dem som konkurrent.

- I stedet for at konkurrere på markedet forsøger Apple at blokere for sin største og mest seriøse konkurrent i retten.

Efter 10 dage i retten med argumentation og vidneudsagn i løbet af de sidste tre uger begynder de ni medlemmer af juryen nu at overveje sagen og gennemlæse det omfangsrige sagsmateriale.

Det er ikke første gang, Apple og Samsung mødes i retten. I den seneste tid har domstole i Europa og Australien afgjort lignende stridsager mellem de to elektronikgiganter - og begge har fået sejre og nederlag.

Ifølge researchbureauet IDC solgte Samsung 50,2 millioner smartphones fra april til juni, mens Apple solgte 26 millioner iPhones i samme periode.

/ritzau/AFP/Reuters