Novak Djokovic sikrer kvartfinale på gruset i Rom
Serbiske Novak Djokovic avancerede i ATP-turneringen i Rom og blev kvartfinaleklar torsdag. Foto: Stefano Rellandini/Reuters
Novak Djokovic besejrede spanske Roberto Bautista Agut og spillede sig blandt de otte bedste på gruset i Rom.

Novak Djokovic havde ingen problemer med at avancere i ATP-turneringen i Rom torsdag.

Det stod klart, da den andenseedede serber i grusturneringen besejrede spanske Roberto Bautista Agut 6-4, 6-4.

Dermed er verdenstoeren klar til kvartfinalen, hvor han enten møder argentinske Juan Martin del Potro eller japanske Kei Nishikori.

Djokovic og Bautista Agut holdt deres server frem til 3-3, hvor Djokovic brød og bragte sig foran. Mere dramatik var der ikke i sættet, og Djokovic tog sejren.

I andet sæt brød Djokovic til 2-1-føring, men spanieren brød tilbage og udlignede til 3-3, før Djokovic igen brød og bragte sig foran 5-4, hvorefter han lukkede opgøret i sin egen serv.

Serberen tabte finalen i turneringen i fjor til Andy Murray.

Rafael Nadal mødte senere torsdag Jack Sock fra USA, og det blev til en forventet spansk sejr.

Nadal er seedet som nummer fire i turneringen, og han vandt opgøret 6-3, 6-4 og møder Dominic Thiem i kampen om en semifinaleplads.

Spanieren har vundet turneringen på favoritunderlaget i Rom syv gange tidligere i turneringen, og Nadal har for alvor ramt formen i denne sæson.

Han kom til Rom med en frisk turneringssejr i Madrid Masters, hvilket var Nadals tredje titel på stribe efter at have vundet i både Monte Carlo og Barcelona.

/ritzau/