Norwegian flyver passagerer længere men tjener mindre på dem
Der er flere passagerer, der sætter sig i et Norwegian-fly, viser trafiktal fra selskabet. Foto: Norwegian Air Shuttle/Free
Der er blevet en lille smule bedre plads i Norwegians fly, viser selskabets trafiktal.

Norwegians fly flyver deres passagerer længere, end de gjorde sidste år. Til gengæld tjener luftfartsselskabet mindre per passager, og der er også blevet lidt flere ledige sæder i flyene.

Det viser selskabets trafiktal.

Lidt over 2,5 millioner passagerer fløj i november med Norwegian. Det er omkring 250.000 - eller 11 procent - flere end samme måned sidste år.

Og passagererne, der sætter sig i et Norwegian-fly, flyver også længere end sidste år. I gennemsnit flyver en passager 13 procent længere med Norwegian i den seneste måned sammenlignet med sidste år.

Så langt så godt for Norwegian, der dog også må konstatere, at selskabet tjener en lille smule mindre per passager og flyver med færre passagerer per flyvning.

Omsætningen per "enhed", som det hedder i selskabets trafiktal, er faldet med fire procent.

Samtidig er belægningen faldet med 0,3 procentpoint fra 84 procent til 83,7 procent.

Begge ting er en gentagelse af tendensen for tidligere måneder i år, hvor selskabet også har hentet mindre per passager og haft flere ledige sæder i flyene end sidste år.

Torsdag kommer der trafiktal fra konkurrenten SAS, der har den danske stat i ejerkredsen.

Ovenpå Norwegians trafiktal onsdag faldt SAS-aktien med en procent i værdi i den første handel på fondsbørsen.

Norwegian har i det seneste kvartalsregnskab præsenteret en stigning i omsætning på 21 procent. I den forbindelse oplyste koncernchef Bjørn Kjos, at det er de interkontinentale rejser, der løfter vægten.

- Stadig flere rejsende fra USA, Spanien og andre dele af verden bidrager til den stærke vækst. Det viser, at vores globale strategi er ved at få fodfæste, sagde han i en pressemeddelelse dengang.

/ritzau/