Northside-festival styrer mod rekordomsætning trods regn
Thomas Helmig fik publikum på Northside-festivalen til at glemme mudderet for en stund. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Aarhus-festivalen Northside har været ramt af dårligt vejr. Det er dog ikke gået ud over publikums købelyst.

Northside-festivalen i Aarhus slutter søndag aften, hvor Radiohead runder weekenden af.

Det har været en weekend, der har budt på megen regn, men trods det dårlige vejr ser det ud til, at festivalen kan sætte omsætningsrekord.

- Vores omsætning fredag var ikke så katastrofal, som den burde have været.

- Og lørdag, hvor pladsen var våd og fedtet, satte vi omsætningsrekord for en enkelt dag.

- Med de foreløbige meldinger fra i dag ser det ud til, at vi kan få et rigtigt pænt overskud, når festivalen er færdig, siger festivalens talsmand, John Fogde.

Han mener, at det omstændighederne taget i betragtning har været en fantastisk festival for de omkring 40.000 gæster, selv om de store mængder mudder selvfølgelig har påvirket gæsternes oplevelse.

I løbet af de tre dage er der spredt 550 kubikmeter flis ud på pladsen, og arrangørerne mener ikke, at man kunne have gjort mere.

- Det er der nok mange ude på pladsen, som er uenige i. Vi deler også den frustration, som gæsterne har oplevet, for vi er jo også blevet ramt af det.

- Men vandet skal være væk, før man hælder flis på, for ellers bliver det trampet ned og så nytter det ikke meget, siger John Fogde.

Han afviser også kritikken af, at der blev solgt for mange billetter i år.

- Vi vidste allerede på forhånd, at vi ville få klager over deltagerantallet, for det får vi hvert år.

- Pladsen er normeret efter det antal mennesker der er, men når eksempelvis 30.000 mennesker har været til Thomas Helmig-koncert, så skal de alle sammen på toilettet eller i baren, og det vil nu engang bare give kø, siger talspersonen.

Foruden Radiohead og Thomas Helmig har festivaldeltagerne kunnet opleve navne som MØ, Frank Ocean, Sort Sol og The Prodigy.

/ritzau/