Norsk politi venter på Sverige i Joey-sag
Der er brug for oplysninger fra Sverige om Joey Ravns færden, før Norge vil starte en eftersøgning.

Selvom rigspolitiet i Danmark har kontaktet Norge i sagen om den forsvundne dansker, 19-årige Joey Ravn, venter norsk politi fortsat på at høre fra Sverige.

Norsk politi vil overveje at starte en efterforskning uden have fået officiel henvendelse fra Sverige, hvis de som minimum har fået oplysninger fra svensk politi, om hvor de har søgt efter Joey.

- Vi har brug for oplysninger fra Sverige om Joeys færden, før vi kan vurdere, om han har bevæget sig over på norsk side. Hvis vi mener, at han har det, så vil vi overveje at starte en eftersøgning på egen hånd, siger Grete Birskelund, operationsleder fra Harstad Politi.

Dansk politi har bedt Sverige om at give sine oplysninger om videre til norsk politi. Men nordmændene har endnu intet hørt fra Sverige.

Norsk politi kontakter dog ikke selv Sverige for at få oplysningerne:

- På nuværende tidspunkt er der intet, der tyder på, at han har bevæget sig ind på norsk side, og derfor kontakter vi ikke selv Sverige, siger Grete Birskelund.

Norsk politi har brug for oplysningerne til ikke blot at vurdere, om Joey har bevæget sig ind i Norge men også i så fald hvorhen, så de kan koordinere en eventuel eftersøgning.

- Fordi der er tale om et stort område, der skal eftersøges, er det vigtigt, at vi har en klar idé om, hvor vi skal lede, inden vi sætter en masse folk i gang, siger Grete Birskelund.

19-årige Joey forsvandt for 11 dage siden i den nordsvenske ødemark i Norrbotten, da han besluttede sig for at tage en tur alene til Allak-toppen. Hans kammerat blev tilbage i lejren og kontaktede politiet, da han ikke var vendt tilbage efter fem timer.

Dansk politi har ifølge Norge ikke andre muligheder end at bede Sverige om at give oplysningerne videre til norsk politi.

/ritzau/