Norsk galleri mister Rembrandt i posten
Rembrandt-radering til 50.000 kroner er forsvundet hos det norske postvæsen. Modtageren er tilbudt 500 kroner.

Et norsk kunstgalleri har mistet en Rembrandt-radering til en værdi af op mod 50.000 kroner i posten efter at have forsøgt at spare penge på kurér- og forsikringsudgifter, siger lederen af galleriet torsdag.

Soli Brug Galleri syd for Oslo købte en kopi af Rembrandts "Lieven Willemsz, van Coppenol, skrive-mester", udført omkring 1658, af en britisk kunsthandler. Men undervejs til modtageren er værket forsvundet hos det norske postvæsen.

- At benytte sig af en kurér eller særlig forsikring af forsendelsen er ganske dyrt, så vi har hidtil benyttet os af ordinær post, siger galleriets formand, Ole Derje.

- Det er mellem 40.000 og 50.000 kroner værd, og Norges Post tilbyder os en erstatning på mellem 500 og 1000 kroner, siger han.

Derje siger, at hans galleri, som udstiller værker af Dürer, Rembrandt, Goya, Munch og Dali, fik en besked om, at forsendelsen var kommet. Men da han kom for at hente den, var den forsvundet.

Derje afviste med henvisning til fortrolighed at fortælle, hvem der havde solgt ham værket.

- Vi er utrolig kede af, at dette er sket. Vi har rådet ham til at bruge en mere passende form for forsendelse, når man sender forsendelser, som er lige så meget værd som denne og så med en passende forsikring tilknyttet, siger Hilde Ebeltoft-Skaugrud, der er talskvinde for Norges Post.

/ritzau/Reuters