Norsk eks-justitsminister tager ansvar
Knut Storberget, der var justitsminister i Norge under terrorangrebet 22. juli i fjor, vil nu tage ansvar.

Norges tidligere justitsminister Knut Storberget indrømmer, at han og regeringen ikke fokuserede tilstrækkeligt på beredskabsplaner inden 22. juli sidste år. Han siger, at det er vigtigt at tage et ansvar.

- Det er vigtigt, at vi, der sad på posterne, påtager os vores ansvar og beklager de fejltagelser, der blev lavet, siger Storberget til norsk TV 2.

Storberget var justitsminister under Anders Behring Breiviks terrorangreb i fjor, men gik af i november.

- Vi havde en politisk debat, som i høj grad handlede om at få ansat nogle flere mennesker. Vi uddannede overordentlig mange og bevilgede flere penge, siger Storberget og konstaterer, at han nu føler, at fokus ikke var på det rigtige sted.

Leder af Fremskrittspartiet i Norge, Siv Jensen, siger, at hun vil indkalde Storberget til Stortingets kontrol- og konstitutionskomité.

- Det, at han nu erkender, at regeringen ikke har gjort sit justitspolitiske arbejde godt nok, det forstærker jo bare behovet for, at også han bliver indkaldt, siger Siv Jensen.

Anders Behring Breiviks terrorangreb mod regeringskvarteret i Oslo og mod AUF's politiske sommerlejr på Utøya 22. juli i fjor kostede 77 mennesker livet.

/ritzau/NTB