Norges omstridte Mullah Krekar dømt igen
Mullah Krekar er for anden gang dømt for dødstrusler i Oslo.

Den kontroversielle Mullah Krekar er i Oslo byret blevet dømt et års fængsel for drabstrusler mod den tidligere norske statsminister Kjell Magne Bondevik og for at have opfordret til terror.

Dommen i Oslo kommer fem måneder efter, at Najumuddin Faraj Ahmad, som er Mullah Krekars egentlige navn, blev dømt fem års fængsel for drabstrusler på flere personer - blandt dem Norges konservative Høyre-leder, Erna Solberg.

Truslerne blev fremsat på hjemmesiden paltalk.com i forbindelse med den forrige retssag. Krekar har også ifølge dommen fremsat trusler mod norske interesser i udlandet og mod norske politifolk.

Anklageren havde krævet 18 måneders fængsel, men retten kom frem til en dom på et år.

Krekars advokat, Arvid Sjødin, siger, at Krekar formentlig vil anke begge domme.

Den 55-årige Mullah Krekar er grundlægger af den islamistiske kurdiske gruppe Ansar al-Islam. Han har boet i Norge siden 1991 og jævnligt været på kant med de norske myndigheder.

Krekar, der står på FN og USA's liste over terrorister, er dog aldrig blevet udvist af Norge. Det skyldes, at norsk lovgivning ikke tillader udvisning til et land, hvor personens sikkerhed ikke kan garanteres, eller at personen risikerer dødsstraf.

/ritzau/NTB