Norges kongehus fejrer stor fødselsdag
Marius Borg Høiby (nummer to fra venstre på øverste række) ses her mellem kong Harald og kronprins Haakon. Foto: Aserud, Lise/AP
Den norske kronprinsesses ældste søn fyldte tirsdag 18 år, og det blev fejret i det royale hjem.

Han blev kendt som Lille Marius i hele Norge, da hans mor giftede sig med kronprins Haakon. Men tirsdag kunne Marius officielt smide sit kælenavn, da han fyldte 18 og blev myndig.

Den nu 18-årige Marius Borg Høiby blev en del af Norges allermest kendte familie i 1999, kun fire år gammel. Og til trods for at han ikke fik kongelig status, indtog han hurtigt en central plads i den norske kronprinsfamilie. Det skriver vg.no.

Det er således alment kendt, at Marius har et nært forhold til sin stedfar, hvilket kronprinsen tydeligt gjorde klart i sin bryllupstale til Mette-Marit.

- Tak, for at du gav mig muligheden for at leve sammen med Marius, det er en gave i sig selv, sagde kronprinsen dengang.

Og den 18-årige fødselar blev også fejret privat med den allernærmeste familie. Det fortalte kommunikationschefen ved slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, til norske NTB.

Marius Borg Høiby har, som navnet antyder, ikke nogen officielle titler eller opgaver, og hans liv er i langt højere grad end resten af familiens skærmet fra offentlighedens søgelys.

Til dagligt går han på idrætsgymnasiet Wang, hvor han kombinerer skolegangen med sin store interesse for skiløb på elite-idrætslinjen.

Newspaq