Norge sikrer sig tredobbelt skitriumf i Wengen
21-årige Henrik Kristoffersen hentede karrierens ottende World Cup-sejr, da han vandt slalomløbet i Wengen. Foto: Marco Trovati/AP
Henrik Kristoffersen vandt slalomafdelingen i Wengen og understregede nordmændenes kanonform.

De norske skiløbere er i gang med en stor sæson i den alpine World Cup, og søndag sikrede nordmændene sig endnu en sejr til den efterhånden betragtelige samling.

Henrik Kristoffersen var hurtigst i slalomkonkurrencen i Wengen, og dermed sørgede han for tredobbelt norsk gevinst i det schweiziske skiområde. Lørdag vandt Aksel Lund Svindal styrtløbet, og fredag var Kjetil Jansrud bedst i den kombinerede konkurrence.

Henrik Kristoffersen var hurtigst i første gennemløb, og han forsvarede føringen i andet, hvor han holdt de to italienere Giuliano Razzoli og Stefano Gross bag sig på de næste pladser.

Den østrigske slalomkonge Marcel Hirscher udgik i andet gennemløb og forpassede muligheden for at tage førstepladsen i den samlede World Cup-stilling tilbage fra Aksel Lund Svindal.

Kristoffersens sejr er Norges 12. ud af 19 afdelinger i World Cuppen i denne sæson, og nordmændenes kanonform kan også aflæses i den samlede World Cup-stilling, hvor Svindal fører, mens Kristoffersen er nummer tre og Jansrud nummer fire.

I næste weekend runder World Cup-cirkusset endnu et klassiske skisportsområde, når der afvikles fire afdelinger i østrigske Kitzbühel - blandt andet det prestigefyldte styrtløb på Hahnenkamm.

/ritzau/