Norge protesterer efter EM-nederlag til Tyskland
Bjarte Myrhol og co. har indlagt protest over afslutningen på EM-semifinalen mod Tyskland. (arkivfoto) Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Tyskland var for mange spillere på banen i slutsekunderne af semifinalen mod Norge fredag aften.

De norske håndboldledere har indgivet protest til Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) efter fredagens 33-34-nederlag i EM-semifinalen til Tyskland.

Det skyldes, at Tyskland i kampens sidste sekunder var for mange spillere på banen.

Med fem sekunder tilbage af den forlængede spilletid scorede Tysklands Kai Häfner til 34-33, og det gav så meget glæde og forvirring på den tyske bænk, at to målmænd i gule trøjer var inde på banen samtidig.

På det tidspunkt var kampen ikke slut, og dermed brød tyskerne reglerne. Et billede fra en VG-fotograf illustrerer, at Tyskland med tre sekunder tilbage af opgøret havde to gulklædte spillere på banen.

Norge har frem til klokken 9.00 lørdag morgen til at argumentere for protesten.

Ole Olsen, der er dommeransvarlig i Norges Håndboldforbund, siger, at protesten næppe ændrer noget.

- Det er svært sjældent, at protester i international håndbold får konsekvenser. EHF har en gruppe, som behandler sagen, når de formelle krav fra Norges side er indberettet.

- Men erfaringerne viser - og jeg har været med i det her i over ti år - at det er sjældent, at protesterne går igennem. Det er en fejl, når der er for mange spillere på banen, og det er de delegerede i hallen, som skal opdage det, siger Ole Olsen til VG.

Får Norge ikke medhold i protesten skal holdet spille bronzekamp søndag.

/ritzau/