Norge nedlagde den russiske bjørn
Det var de russiske verdensmestre mod de forsvarende europamestre, da Rusland og Norge mødtes i EM-finalen i kvindehåndbold. Den russiske bjørn var dog tilsynladende gået i hi, og dermed kunne Norge forsvare titlen med en sejr på 27-24.

Norge var på forhånd ikke levnet mange chancer, da holdet krydsede klinger med de fysisk stærke russere i EM-finalen i kvindehåndbold. Det startede dog også skidt for nordmændene, der kom bagud 2-0 mod de russiske verdensmestre, men så var det som om, at den ?russiske bjørn? gik i vinter-hi - og den sov meget tungt. Den russiske træner råbte og skreg alt, hvad han kunne for at vække de russiske spillere, men det hjalp ingenting. Russernes spil hang ikke sammen, og nordmændene havde let spil i angrebet, hvor stort set alle angreb endte med en god scoringsmulighed. Derfor førte de norske jenter overraskende 11-7 efter 20 minutter, selv om den normale nøglespiller Gro Hammerseng måtte forlade banen efter blot ni minutters spil med en skade i den ene fod. Føringen blev udbygget til 13-7, før end den russiske bjørn vågnede en smule og fik reduceret til en pausestilling på 16-12 til Norge.

?Bjørnen? snorksov dog igen efter pausen, hvor især forsvarsspillet og målmændene slet ikke kunne få det til at fungere. Der var dog lidt mere liv i angrebsspillet, og det betød, at de norske forsvarsspillere måtte kæmpe en hård kamp for at holde russerne på afstand. De åd sig dog tættere og tættere på i takt med, at de norske kvinder blev tappet for kræfter. Derfor blev det en dramatisk afslutning, hvor russerne blot fem minutter før tid fik reduceret til 25-24. Herefter scorede de russiske kvinder ikke mere i kampen, så derfor lykkedes det Norge at nedlægge bjørnen og forsvare EM titlen med en sejr på 27-24, til stor jubel for de medrejsende norske fans og deres kobjælder.

via Listen To News