Nordmænd raser over dansk bordtennis
Danmark stillede op uden topnavnet Michael Maze i den sidste kvalifikationsrunde til EM og tabte. Det irriterer norsk bordtennis, der var afhængig af en dansk sejr for at gå videre.

Danmark har skyld i, at Norge ikke er med ved den bedste kategori ved EM i bordtennis. Det mener generalsekretær i det norske bordtennisforbund Svenn-Erik Nordby, og han er sur.

I sidste runde af kvalifikationsturneringen mødte Danmark Slovakiet, og Norge var afhængig af en dansk sejr for at kvalificere sig. Men Danmark behøvede ikke en sejr for at gå videre, så vi stillede op uden topnavnet Michael Maze og tabte.

»Med det nære samarbejde, vi har haft med dansk bordtennis, havde vi forventet, at Danmark stillede med det bedste hold, som det var tilfældet i begge kampene mod os, men vi fik ikke den fairplay, vi havde håbet på«, siger Nordby til Politiken.dk

Sportschef Peter Sartz er ansvarlig for udtagelsen af det danske hold, og han kan ikke se det store problem.

»Jeg er ansat til at varetage danske interesser. Jeg havde 100 gode grunde til ikke at bruge Maze og kun én ting, hensynet til Norge, talte for. Det var en mulighed for at give Kasper Sternberg en landskamp, der er en meget anderledes oplevelse end et stævne, hvor der spilles på 10-12 borde samtidig,« siger Sartz.

Allerede inden kampen mod Slovakiet, var Danmark, der er forsvarende EM-mestre, sikker på at have førstepladsen i gruppen. 20 februar trækkes der lod til ottendedelsfinalerne.