Nordkorea anholder amerikansk student

En anholdt amerikansk student var ifølge nordkoreansk medie kommet til landet for at ødelægge landets enhed.
Den amerikanske student anklages for forsøg på at undergrave Nordkorea. Billedet er fra den stærkt militariserede grænse mellem Nord- og Sydkorea.
Den amerikanske student anklages for forsøg på at undergrave Nordkorea. Billedet er fra den stærkt militariserede grænse mellem Nord- og Sydkorea. Foto: Dita Alangkara/AP

En amerikansk student er anholdt i Nordkorea for at have stået bag "fjendtlige handlinger" over for landet, skriver det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA.

Det vil i så fald være den tredje vesterlænding, som er fængslet i Nordkorea.

Ifølge KCNA var studenten rejst ind i Nordkorea som turist. Her blev han taget i at begå fjendtlige handlinger over for staten. Hans handlinger er foregået med den amerikanske regerings velsignelse, hedder det.

Men det forklares ikke, hvad de fjendtlige handlinger går ud på.

Den anholdte studerer på et universitet i Virginia, og han var kommet til Nordkorea "med det formål at ødelægge landets enhed", skriver KCNA.

En repræsentant for den amerikanske ambassade i Sydkorea bekræfter, at ambassaden kender til anholdelsen.

En canadisk præst, der er født i Sydkorea, blev sidste år anholdt i Nordkorea og idømt livsvarigt fængsel for forsøg på at undergrave staten.

En amerikaner af koreansk herkomst fortalte tidligere på måneden CNN i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, at han er fængslet og anklaget for spionage.

Sydkorea har advaret om, at landet sammen med USA og dets allierede arbejder på at indføre nye sanktioner mod Nordkorea som reaktion på, at det stalinistiske regime tidligere på måneden gennemførte en ny atomprøvesprængning.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.