Stjernekok forlader Noma
Torsten Vildgaard vil åbne sin egen restaurant efter 11 år som kok på Noma. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Stjernekokken Torsten Vildgaard er fyldt med energi efter 11 år på Noma. Nu vil han ud og skaffe sine egne Michelin-stjerner.

Efter 11 år på Noma vil Torsten Vildgaard åbne sit eget sted, skriver Berlingske. Han har ambitioner om at starte en ny restaurant, der får en eller flere Michelin-stjerner. Torsten Vildgaard forlader Noma fyldt af inspiration og energi.

- Jeg er virkelig klar til at smadre til den. Jeg mener, at jeg har noget at byde på, og at jeg har energien og er tilstrækkeligt målrettet til at kunne realisere det, siger han til Berlingske.

Torsten Vildgaard er den kok, der har været længst tid på Noma og har haft ledende stillinger i lang tid på restauranten. Det er dog ikke første gang, han flyver fra reden.

I 2012 startede han sammen med Claus Meyer restauranten Studio, som slog Danmarksrekord ved at få en Michelin-stjerne efter bare tre måneder.

Torsten Vildgaard har hverken finansiering, lokaler eller koncept til hans restaurant indtil videre. Han er også i tvivl om, hvor i verden hans nye restaurant skal ligge. 

Han håber alligevel på at realisere drømmen inden for det kommende år.