Nørrebro ruster sig til slagord og politistave
Det er pludselig ikke længere så trygt kun at bo et stenkast fra Ungdomshuset. Nørrebro er ved at forberede sig på, at politi og vrede unge inden længe vil komme buldrende gennem gaderne.

»Ruth, det ik? slut.« Sådan står der stadig med store bogstaver på Ungdomshuset. Dets sortklædte beboere så heller ikke ud som om de overvejede at pakke flyttekasserne, da de i går modtog beskeden om, at Ruth Eversen fra frikirken Faderhuset, vil beholde det omstridte hus på Jagtvej 69.

En langhåret fyr læssede roligt ølkasser af en knallert med piratflag, mens en kvinde med pink hanekam tog sig en hygge-sludder med en læderklædt gut i baghaven.

Imens er Nørrebro ved at forberede sig på, at slagord, brosten og politistave inden længe vil kunne fyge gennem luften. Ungdomshuset har annonceret en stor demonstration og politiet forventer, at unge fra hele Europa vil strømme til.

Ulla Finch, der er nørrebroer, synes pludselig ikke, det er så trygt kun at bo et stenkast fra det graffiti-tilmalede hus:

»Jeg er ikke i tvivl om, det bliver nogle modbydelige dage. Jeg holder min datter hjemme. Hun skal ikke i skole, når der er demonstration. Jeg har ikke lyst til, at hun skal se det,« siger hun.

Men samtidig er hun ikke glad for meldingen om, at den religiøse Ruth har fået bugt med Ungdomshuset:

»Det er ærgerligt, det skal ryddes. Det giver noget til kvarteret med en masse unge. De holder en masse koncerter og har et højt aktivitetsniveau,« siger Ulla Finch.

Flere af butikkerne langs Nørrebrogade har i disse dag dage fyldt lagerrummene med store spånplader, der kan dække vinduesruderne, hvis brosten bliver til kasteskyts. I 7-eleven tager man dog udsigten til en demonstrationen med ro:

»Vi plejer ikke at have nogen problemer med dem fra Ungdomshuset. De er stamkunder og kommer tit og handler her inden deres fester,« siger en yngre ekspedient:

»De har sagt, at de ikke rører denne butik.«

I Caféen, klods op ad Ungdomshuset giver udsigten til demo heller ikke grå hår. Det gør derimod tanken om en ny nabo:

»Det er en rigtig ringe idé med et faderhus på Nørrebro. I en by som København skal der være plads til noget som Ungdomshuset og Christiania. Jeg er selv flygtet fra Jylland på grund af småborgerligheden og konformiteten. Det kan ikke passe, at Jylland nu følger efter mig,« siger bartenderen Jesper Larsen, der dog frygter, at demonstrationen hurtigt kan vælte ind i caféen, hvis ikke politiet griber den rigtigt an.

Sam Silkevej, der også bor på Nørrebro, kan derimod næsten ikke vente på at Ungdomshuset bliver fortid:

»Det er på tide, de fjerner Ungdomshuset. Det skaber så mange problemer. I weekenden er der fulde folk og de smider glas på jorden. Deres demonstration er bare en undskyldning for at lave mere ballade,« siger han.

Imens venter Nørrebro på reaktionen fra de unge. Indtil videre er der stadig helt stille på Jagtvej 69.