Nobelpristager anklaget for skattesnyd
Militærjuntaen i Myanmar vil fortsætte husarresten af Aung San Suu Kyi, der er tidligere vinder af Nobels Fredspris. Hun har ikke betalt skat af de penge, der fulgte med prisen, lyder anklagen.

Der er ikke meget, der tyder på, at den nu 61-årige demokratiforkæmper Aung San Suu Kyi nogensinde kommer til at indtage den præsidentpost, som hun vandt ved Myanmars seneste demokratiske valg i 1990.

Militærjuntaen i landet har holdt hende i husarrest eller i fængsel i 11 ud af de 17 år, der er gået siden valget. Og nu har den overtroiske og paranoide junta fundet på en ny ting, der kan retfærdiggøre fortsat husarrest. Aung San Suu Kyi har nemlig aldrig betalt skat i Myanmar af de 10 millioner svenske kroner, der fulgte med Nobels Fredspris.

»Hun unddrog sig at betale skat til staten ved at bede familiemedlemmer bruge pengene fra de internationale organisationer i udlandet i stedet for i hjemlandet,« lyder det i den statsdikterede avis Nyt Lys ifølge Reuters.

I avisen fremgår det også, at Suu Kyi skal være glad for, at hun kun er i husarrest i stedet for i fængsel, hvilket selvfølgelig skyldes regeringens store venlighed.

Aung San Suu Kyi nægter at forlade Myanmar, da hun mener, at hun derefter aldrig vil blive lukket ind i landet igen.