NKT nedskriver for næsten 400 millioner i Asien
NKT sadler om i Asien og Stillehavsområdet, og det koster i regnskabet. Organisk vækst på seks procent.
Michael Hedegaard Lyng og den øvrige ledelse i NKT har måttet restrukturere NKT Cables' aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet.
Michael Hedegaard Lyng og den øvrige ledelse i NKT har måttet restrukturere NKT Cables' aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet. Foto: NKT Holding/free

NKT tager nu konsekvensen af dårlige resultater i den såkaldte APAC-region (Asien og Stillehavsområdet).

I forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal har koncernen foretaget store nedskrivninger i NKT Cables.

- I 2014 iværksatte vi en strategisk revurdering af den fremtidige struktur for APAC, herunder forhandlinger med eksterne parter.

- De alternative muligheder var dog ikke attraktive, og derfor har vi nu iværksat en restrukturering af APAC og foretaget en nedskrivning på 374 millioner danske kroner, siger koncerndirektør Michael Hedegaard Lyng i en pressemeddelelse.

Derudover er der også foretaget nedskrivninger i Photonics Group, og dermed når de samlede nedskrivninger i kvartalet op på 393 millioner kroner.

Nedskrivningerne betyder, at NKT kommer ud af kvartalet med et resultat før skat på minus 63 millioner.

Driften viser dog positive tendenser. Omsætningen beløb sig til 4471 millioner, svarende til en organisk vækst på seks procent.

Driftsresultatet før skatter, afskrivninger og renter lød på 441 millioner kroner, svarende til en overskudsgrad på 12 procent.

NKT ejer også Nilfisk, der producerer maskiner og udstyr til rengøring. Her stod både vækst og indtjening stille sammenlignet med sidste år på trods af fremgang i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Samtidig var indtjeningen påvirket af fortsatte investeringer i salg og service og af omkostninger i forbindelse med nogle leveringsproblemer, som dog skulle være løst.

Samtidig har Nilfisk gennemført tre opkøb, som gerne skulle være med til at konsolidere forretningen på sigt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.