nintendo Wii bliver ludos afløser
Test ? Nintendos nye spillekonsol Wii kan meget vel blive afløseren for brætspil og Gæt & Grimasser til hyggelige middagsselskaber og familiesammenkomster

Svuunng! Tennisbolden fyger gennem luften i et fuldendt passérslag, og selvom jeg spurter rundt i stuen for at nå den, så er jeg fuldstændig chanceløs. Jeg slår et stort hul i luften, og min modstander er ved at falde sammen af grin over mit desorienterede ansigtsudtryk. Det slag så jeg ikke komme.
Nyhedsavisen har gennem den seneste uge testet Nintendos nye spillekonsol, Wii, og den er ren og skær morskab.
Mens konkurrenterne Microsofts Xbox 360 og Sonys Playstation 3 er kraftmonstre, der kan levere hyperrealistisk grafik og lyd og stort set kan alt, hvad man ønsker af et underholdningshovedkvarter, så kan Wii kun en ting, nemlig få folk i alle aldre til at flække sammen af grin over at spille spil.

Underspillet strategi

Nintendo har længe været dømt ude på forhånd. De tal, som alle tre kombatanter smed i hovedet på hinanden inden maskinernes lancering, viste tydeligt, at Nintendo Wii var de andre grafisk underlegen.
Men Nintendo har haft tjek på deres krigsstrategi, for mens de har fået konkurrenterne til at fokusere på hinanden, har de ventet så længe med at offentliggøre deres helt afgørende våben, at konkurrenterne ikke har kunnet etablere et forsvar. Nintendo er nemlig ligeglad med, om grafikken er hyperrealistisk, Nintendos våben er at få folk til at have det sjovt.
Det revolutionerende ved Wii er ikke selve spillemaskinen, det er derimod controlleren. I stedet for at sidde med en joypad i hånden, hvor man skyder med den ene tommelfinger og bevæger figuren med den anden, så er det selve controlleren, man skal bevæge her. Den er simpelthen bevægelsesfølsom og registrerer både, hvordan den bliver bevæget, og hvor i stuen, man opholder sig.
Når man spiller tennis, er controlleren en ketsjer,som man smasher, laver baghåndsslag og server med. Når man spiller golf ,er den en driver eller putter, som man holder med begge hænder.
Når man spiller baseball, så får bolden en på sinkadusen med et kraftfuldt sving på det rette tidspunkt. Bevægelsesfølsomme controllere er prøvet før, men det nye er, at hele Nintendos maskine er bygget op omkring denne ene detalje og derfor udført til perfektion.

iPod?lækker

Det er samtidig også maskinens akilleshæl. Dels fordi der kun følger en controller med, så man skal investere i mindst én ekstra og helst tre, hvis tanken om at afløse ludo som selskabsunderholdning skal realiseres, og dels at ikke alle spil til maskinen er udviklet til controlleren. De spil, der ikke er programmeret med controlleren for øje, fungerer faktisk bedre med en helt traditionel joypad.
Hvis man er minimalistisk anlagt, så er dette maskinen, man skal købe. Den er helt i gennem lækker at se på, fylder næsten ingenting og er tæt på lydløs. Den ligner mest af alt en konsol ,som Apple ville have designet den, hvis de ville lave et spilsupplement til deres kridhvide iPod.
Nintendo Wii er udstyret med trådløst net og kan derfor gå på nettet. Man kan blandt andet købe toptitler fra Nintendo og Segas enorme katalog af spil, som bliver downloadet til maskinen. Med i pakken følger selve maskinen en controller og spillet Wii Sport som er en række sportsgrene, der viser, hvor sjov den nye controller er.

Pris 2.199,- kroner.