Nikolaj Lie Kaas' datter lander hovedrolle

Gerda Lie Kaas spiller over for Sonja Richter i filmatiseringen af Lene Kaaberbøls eventyrroman "Vildheks".
Kaspar Munch instruerer "Vildheks", der blandt andre har Sonja Richter og debutanten Gerda Lie Kaas i de bærende hovedroller.
Kaspar Munch instruerer "Vildheks", der blandt andre har Sonja Richter og debutanten Gerda Lie Kaas i de bærende hovedroller. Foto: Tine Harden/Free

Et nyt stjerneskud indtager de danske biografer, når filmatiseringen af den første roman i Lene Kaaberbøls eventyrserie "Vildheks" får premiere til næste efterår.

Tiårige Gerda Lie Kaas, der er datter af skuespilleren Nikolaj Lie Kaas, har nemlig landet filmens hovedrolle som Clara.

Det annoncerer Good Company Films i en pressemeddelelse.

Clara er umiddelbart en ganske almindelig skolepige, indtil hun finder ud af, at hun tilhører en gammel slægt af vildhekse, der har en helt særlig kontakt til naturen og dyrene.

Clara bliver nemlig angrebet af en kat, og efter et besøg hos sin moster finder hun ud af, at hun selv er en vildheks, og at katten er hendes vildven, som prøver at beskytte hende mod en ond heks.

Foruden Gerda Lie Kaas i rollen som Clara er blandt andre Sonja Richter, "Matador"-veteranen Kirsten Olesen og "Nordkraft"-stjernen Signe Egholm Olsen på rollelisten.

Optagelserne til filmen er netop startet i skovene i Ungarn, og filmen forventes at få premiere op til efterårsferien 2018.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.