Nikolaj Coster-Waldau helt privat: Sådan mødte jeg min kone
'War of thrones'-stjernen med Nukâka, som han elsker dybt og inderligt. Scanpix
Han er flot, succesfuld og har kysset med Cameron Diaz på film. Men Nikolaj Coster-Waldaus private kærlighed, konen Nukâka, går 17 år tilbage.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

17. marts 1997 klokken cirka 8.35 står som en helt speciel dag for Nikolaj Coster-Waldau. Det var dagen, hvor han mødte sin kommende kone og kærlighed, Nukâka, for første gang, som han i dag har to børn sammen med. Det fortæller han til FEMINA i denne uge.

Læs på femina.dk, hvordan Christian Bitz synes, den perfekte kvinde skal være

- Jeg var med i et stykke i Radioteatret. Det var hun også, og hun kom, som hun plejer, lige lidt for sent. Det er derfor, jeg siger 8.35. Men det var … kærlighed ved første blik for mig i hvert fald. Det er der ingen tvivl om.

Lader sig ikke gå på

Det kræver en vis forståelse fra hjemmefronten, når skuespillerjobbet betyder, at Nikolaj er væk på optagelse i lange perioder – og ikke mindst tit er i nærkontakt med eftertragtede kvindelige skuespillere.

Mit eget liv er heller ikke perfekt, siger sundhedseksperten Christian Bitz på femina.dk

- Jamen, det er da også enormt irriterende for Nukâka, og det kan jeg fandme godt forstå. Men jeg synes, at hun er enormt god til ikke at lade sig gå på af det. Da jeg lavede ”The Other Woman” med Cameron Diaz, skrev nogle aviser: ”Er han hendes nye kæreste?” Absurd! Og selv om Nukâka selvfølgelig godt véd, at det er jeg ikke, er det da pisseirriterende.

Kærligheden er et valg

Men som alle andre, der har været i lange forhold, så ved Nikolaj også, at kærligheden er hårdt arbejde. Og man skal forstå, at det er hårdt.

- Kærlighed er også et valg?

- Det vil jeg også sige. Og når man hører om folk, som går fra hinanden, fordi de har mødt nogle andre, tænker jeg også: Det er jo OGSÅ et valg. Det er noget, man selv søger. Derfor er det også et valg at holde sig inden for nogle afgrænsninger i éns forhold.

Læs på femina.dk, hvorfor Nikolaj Coster-Waldau ikke synes, det er noget særligt at stå på den røde løber

For Nikolaj er det ikke svært i forhold til hustruen, for:

- Jeg elsker hende! Jeg er vild med hende!, siger han til FEMINA.