Niclas Jensen til FC København
FC København har skrevet kontrakt med Niclas Jensen fra Fulham. Niclas Jensen skifter den 21. februar.
Analyse: Et halvt år for sent. Mindst.

Niclas Jensen vender hjem til FC København.

Når FC Københavns danske mestre den 21. januar rejser på træningslejr i spanske La Manga, så vil den danske landsholdsspiller, Niclas Jensen, være med ombord på flyet, hvor han for første gang vil møde sine nye holdkammerater.

FC København er nemlig blevet enig med den stærke 32-årige venstre back om en knapt aftale på toethalvt år frem til udgangen af juni 2009.

Dermed vender Niclas Jensen hjem til den klub, som han debuterede for den 17. april 1998 og forlod til fordel for engelske Manchester City i december 2001 efter 150 kampe og ni mål.

Siden skiftede han til tysk fodbold, hvor han repræsenterede Borussia Dortmund, og senere flyttede han tilbage til England og Fulham FC.

»Jeg glæder mig som en vanvittig til at komme hjem til klubben, byen og Parken, hvor jeg har utroligt mange gode minder fra. FC København er min klub, og jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg en dag ville vende tilbage. Samtidig ser jeg naturligvis også frem til muligheden for at få mere spilletid end det er blevet til i Fulham,« siger Niclas Jensen, der har spillet 54 landskampe for Danmark.

Gensyn med holdkammerat og træner

For FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, bliver der også tale om et gensyn, for de to var holdkammerater hos FC København i mesterskabssæsonen 2000/2001.

»Vi får en kvalitetsspiller, der kender klubben ud og ind. Dermed har vi en ideel situation i forsvarets venstre side, hvor en yngre, talentfuld og sulten spiller i form af Oscar Wendt skal konkurrere om pladsen med en rutineret, boldsikker og sulten Niclas Jensen. Derudover råder vi over André Bergdølmo til venstresiden, men han kan også spille de øvrige tre pladser i forsvaret. Det ser rigtigt fornuftigt ud,« siger den norske træner.