Ni mænd drev kæde af hashklubber under navnet Marleys

Mændene er dømt for at have drevet tre hashklubber og en budservice i det midt- og vestjyske område.
Ni mænd med tilknytning til banden Black Army drev tre hashklubber i Midt- og Vestjylland. Til hashklubberne var tilknyttet budtjenesten Marleys Express. Arkivfoto.
Ni mænd med tilknytning til banden Black Army drev tre hashklubber i Midt- og Vestjylland. Til hashklubberne var tilknyttet budtjenesten Marleys Express. Arkivfoto. Foto: Colourbox/COLOURBOX.COM

Ni mænd er onsdag ved Retten i Herning blevet idømt mellem 10 måneders og et år og fire måneders fængsel for organiseret hashhandel.

De dømte, der er mellem 20 og 37 år, har ifølge TV MidtVest relationer til banden Black Army.

Tre af de dømte blev idømt fængsel i et år og fire måneder, mens de sidste seks blev idømt ti måneders fængsel.

I første halvår af 2015 solgte de knap 25 kilo hash fra noget, der nærmeste mindede om en kæde af hashklubber. De tre hashklubber lå i Herning, Ikast og Brande og var kendt under navnet Marleys eller Rygeren Marley, fremgår det af anklageskriftet.

Til hashklubberne var tilknyttet en budtjeneste, der leverede hash til kunder i området. Den var kendt som Marleys Express.

I alt 11 personer blev anholdt, da politiet 1. juli sidste år i en større aktion slog til mod den organiserede hashhandel.

Ifølge TV MidtVest kom politiet på sporet af hashhandlen, da man efterforskede en række sager med tråde til Black Army.

- Lokalpolitiet i Herning efterforskede med stor succes voldssagerne, røverisagerne og trusselssagerne i forbindelse med Black Army, sagde politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MidtVest, da sagen startede for et par uger siden.

- Og i tilknytning dertil kunne vi se, at der var en narkosag også, fortsatte han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.